به سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج خوش آمدید. با ثبت نام در سامانه و طرح پرسش جدید یا پاسخ به سوالات بی پاسخ کار را شروع کنید
سوالات علمی خود را می توانید در نسخه جدید دنوج مطرح نمایید. http://dnoj.ir/questions/
سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج پاسخ پرسش های علمی شما را می داند. شما در این سامانه سوالات علمی خود را در موضوعات مختلف علمی می پرسید, سپس کاربرانی که جواب سوال شما را می دانند در کوتاهترین زمان ممکن به سوال شما جواب می دهند. اینگونه هم شما که سوالی در ذهنتان شکل گرفته است به پاسخ سوال خود می رسید و هم دوستانتان که پاسخ سوالات شما را می دانند دانش خود را محک می زنند و با دیگر کاربران به اشتراک می گذارند.
سوالات,انتقدات و پیشنهادات خود درباره سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج را در این دسته مطرح کنید.

چرا لیمو شیرین تلخ می شود؟

+6 رای

با سلام.
من مدت هاست این سوال برام پیش اومده که چرا لیمو شیرین بعد از این که قطعه قطعه میشود، اگر چند دقیقه در هوای آزاد بماند ، تلخ می شود؟
چه ماده ای واکنش نشان میدهد؟

پرسیده شد 25 Jan 2013 در گیاه شناسی توسط محمد حسین (140 امتیاز)
ویرایش شده 25 Jan 2013 توسط سعید

1 پاسخ

+2 رای
 
بهترین پاسخ
  1. در لیوم شیرین دو ماده نارنجین و لیموتین که در حالت عادی تلخ نیستند ولی اگر اکسید شوند ساختار شیمایی آنها تغییر می کند و مزه تلخی پیدا می کنند. پس با قاچ کردن لیمو شیرین این دو ماده در معرض هوا قرار می گیرند و اکسید می شوند.
  2. دلیلی دیگر تلخ شدن اکثر مرکبات همان ویتامین c است که به آن اسید اسکوربیک می گویند زمانی که در معرض هوا قرار می گیرد اکسید می شود.
    لازم به ذکر است که تکان دادن و ضربات شدید هم این واکنش را تشدید می کند.
پاسخ داده شد 25 Jan 2013 توسط سعید (32,140 امتیاز)
انتخاب شده 25 Jan 2013 توسط سعید

ممنونم ازتون.
اگر اجازه بدید من پاسختون رو در قالب یک مطلب در سایتم با نشانی:
http://pichakmag.ir/chino
قرار دادم.
با تشکر

شما می توانید با ذکر منبع این کار را انجام بدید

بله با ذکر منبع و لینک وارد کردم.
باز هم ممنون

پرسشهای مرتبط

0 رای
1 پاسخ 951 بازدید
+6 رای
1 پاسخ 487 بازدید
+1 رای
0 پاسخ 237 بازدید
+3 رای
1 پاسخ 15,412 بازدید
+2 رای
3 پاسخ 534 بازدید
...