به سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج خوش آمدید. با ثبت نام در سامانه و طرح پرسش جدید یا پاسخ به سوالات بی پاسخ کار را شروع کنید
سوالات علمی خود را می توانید در نسخه جدید دنوج مطرح نمایید. http://dnoj.ir/questions/
سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج پاسخ پرسش های علمی شما را می داند. شما در این سامانه سوالات علمی خود را در موضوعات مختلف علمی می پرسید, سپس کاربرانی که جواب سوال شما را می دانند در کوتاهترین زمان ممکن به سوال شما جواب می دهند. اینگونه هم شما که سوالی در ذهنتان شکل گرفته است به پاسخ سوال خود می رسید و هم دوستانتان که پاسخ سوالات شما را می دانند دانش خود را محک می زنند و با دیگر کاربران به اشتراک می گذارند.
سوالات,انتقدات و پیشنهادات خود درباره سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج را در این دسته مطرح کنید.

کلمه استریلیزه و هموژنیزه بر روی ظرف های شیر به چه معناست؟

+6 رای

کلمه استریلیزه و هموژنیزه بر روی ظرف های شیر به چه معناست؟

پرسیده شد 6 Feb 2014 در موارد دیگر توسط مهدی42 (10,180 امتیاز)

2 پاسخ

+5 رای
 
بهترین پاسخ

سلام
اول استریلیزه : اگه بخوام خیلی علمی بگم : استریل کردن فرایندی است که میکروارگانیسمها و عوامل انتقال دهنده آنها از جمله قارچ، باکتری٬اسپور باکتری و ویروس را از سطح اجسام از بین می‌برد. فراینداستریل کردن بسته به جنس تجهیزات نیازمند به استریلیزاسیون شامل روشهای گرمایی‌خشک(فوور)٬ گرمایی‌مرطوب(اتوکلاو)٬ شیمیایی٬ رادیواکتیو(پرتوگاما) و فیلتراسیون می‌شوند.

ولی به زبون خودمون میشه: در روش استريليزاسيون به دليل درجه حرارت بالا، تمامي ميكروب‌ هاي بيماري زا و عامل فساد موجود در شير نابود مي‌ شوند(البته اين نابودي صد درصد نيست)‌. بنابراين اين نوع شيرها حتي در خارج از يخچال تا 6 ماه قابليت نگهداري دارند.
اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته ‌بندي اين شيرها و تبادل هوايي در آن، شرايط آن ها شبيه به ساير شيرهاي پاستوريزه مي‌ شود و تنها به مدت 2 روز مي ‌توان آن ها را در يخچال نگهداري كرد.

پاسخ داده شد 6 Feb 2014 توسط سیدحسین (1,450 امتیاز)
انتخاب شده 21 Feb 2014 توسط مهدی42
+3 رای

در علم بهداشت مواد غذایی با حرارت دادن 140 – 135 سانتيگراد ( فرادما ، شرايط استريل ) در زمانهاي اندك 4-3 ثانيه كليه ميكرو ارگانيسمها از بين ميرن كه با توجه به بسته بندي ويژه مواد استیل شده ، اين محصول قابليت نگهداري طولاني مدت رو در دماي محيط دارا هستش
هموژنیزه به معنای همگن و یکدست نمودن ذرات درون یک مخلوط شیمیاییه و در صنعت لبنیات به مفهوم همگن کردن ذرات شیره.
هموژنیزه کردن٬ آمیختن شدید برای یکدست کردن ذرات در دو ماده مرتبط به‌هم و یا گروهی از مواد مربوط به هم برای ایجاد یک فرم ثابت از وجه‌های مختلف نامحلول (گاهی بکمک افزودن سورفکتانتها) برای به دست آوردن سوسپانسیون و یا امولسیونه

پاسخ داده شد 6 Feb 2014 توسط آرش محمدی بلبان آباد (14,750 امتیاز)

پرسشهای مرتبط

+2 رای
0 پاسخ 26 بازدید
+3 رای
2 پاسخ 3,418 بازدید
...