کلمه استریلیزه و هموژنیزه بر روی ظرف های شیر به چه معناست؟

+6 رای

کلمه استریلیزه و هموژنیزه بر روی ظرف های شیر به چه معناست؟

پرسیده شد 17 بهمن 1392 در موارد دیگر توسط مهدی42 (10,180 امتیاز)

2 پاسخ

+5 رای
 
بهترین پاسخ

سلام
اول استریلیزه : اگه بخوام خیلی علمی بگم : استریل کردن فرایندی است که میکروارگانیسمها و عوامل انتقال دهنده آنها از جمله قارچ، باکتری٬اسپور باکتری و ویروس را از سطح اجسام از بین می‌برد. فراینداستریل کردن بسته به جنس تجهیزات نیازمند به استریلیزاسیون شامل روشهای گرمایی‌خشک(فوور)٬ گرمایی‌مرطوب(اتوکلاو)٬ شیمیایی٬ رادیواکتیو(پرتوگاما) و فیلتراسیون می‌شوند.

ولی به زبون خودمون میشه: در روش استريليزاسيون به دليل درجه حرارت بالا، تمامي ميكروب‌ هاي بيماري زا و عامل فساد موجود در شير نابود مي‌ شوند(البته اين نابودي صد درصد نيست)‌. بنابراين اين نوع شيرها حتي در خارج از يخچال تا 6 ماه قابليت نگهداري دارند.
اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته ‌بندي اين شيرها و تبادل هوايي در آن، شرايط آن ها شبيه به ساير شيرهاي پاستوريزه مي‌ شود و تنها به مدت 2 روز مي ‌توان آن ها را در يخچال نگهداري كرد.

پاسخ داده شد 17 بهمن 1392 توسط سیدحسین (1,440 امتیاز)
انتخاب شده 2 اسفند 1392 توسط مهدی42
+3 رای

در علم بهداشت مواد غذایی با حرارت دادن 140 – 135 سانتيگراد ( فرادما ، شرايط استريل ) در زمانهاي اندك 4-3 ثانيه كليه ميكرو ارگانيسمها از بين ميرن كه با توجه به بسته بندي ويژه مواد استیل شده ، اين محصول قابليت نگهداري طولاني مدت رو در دماي محيط دارا هستش
هموژنیزه به معنای همگن و یکدست نمودن ذرات درون یک مخلوط شیمیاییه و در صنعت لبنیات به مفهوم همگن کردن ذرات شیره.
هموژنیزه کردن٬ آمیختن شدید برای یکدست کردن ذرات در دو ماده مرتبط به‌هم و یا گروهی از مواد مربوط به هم برای ایجاد یک فرم ثابت از وجه‌های مختلف نامحلول (گاهی بکمک افزودن سورفکتانتها) برای به دست آوردن سوسپانسیون و یا امولسیونه

پاسخ داده شد 17 بهمن 1392 توسط آرش محمدی بلبان آباد (14,750 امتیاز)

پرسشهای مرتبط

+2 رای
0 پاسخ
25 بازدید
+3 رای
2 پاسخ
2,593 بازدید
+1 رای
0 پاسخ
131 بازدید
0 رای
2 پاسخ
50 بازدید
+2 رای
1 پاسخ
548 بازدید
...