سلام
اول استریلیزه : اگه بخوام خیلی علمی بگم : استریل کردن فرایندی است که میکروارگانیسمها و عوامل انتقال دهنده آنها از جمله قارچ، باکتری٬اسپور باکتری و ویروس را از سطح اجسام از بین میبرد. فراینداستریل کردن بسته به جنس تجهیزات نیازمند به استریلیزاسیون شامل روشهای گرماییخشک(فوور)٬ گرماییمرطوب(اتوکلاو)٬ شیمیایی٬ رادیواکتیو(پرتوگاما) و فیلتراسیون میشوند.
ولی به زبون خودمون میشه: در روش استريليزاسيون به دليل درجه حرارت بالا، تمامي ميكروب هاي بيماري زا و عامل فساد موجود در شير نابود مي شوند(البته اين نابودي صد درصد نيست). بنابراين اين نوع شيرها حتي در خارج از يخچال تا 6 ماه قابليت نگهداري دارند.
اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته بندي اين شيرها و تبادل هوايي در آن، شرايط آن ها شبيه به ساير شيرهاي پاستوريزه مي شود و تنها به مدت 2 روز مي توان آن ها را در يخچال نگهداري كرد.