رنگ تخم مرغ منحصرا ناشی از مواد رنگی لایه بیرونی پوسته است و ممکن است از تقریبا سفید تا قهوه ای سیر تغییر کند.تنها عامل تعیین کننده رنگ نخم مرغ نژاد مرغ است.
ساده ترین راه برای تشخیص رنگ تخم مرغ های هر مرغ،توجه به رنگ آویزه گوش پرنده است.اگ این آویزه سفید باشد،تخم ها سفید،و اگر قرمز باش تخم ها قهوه ای خواهند بود.
گرچه بعضی از مردم ظاهرا از تخم مرغ های قهوه ای پرهیز می کنند،اما این تخم مرغ ها از نظر مغذی یا سالم بودن با تخم مرغ های سفید هیچ تفاوتی ندارند.در واقع تخم مرغ قهوه ای در میان شیفتگان غذاهای سالم علاقه مندانی دارد،که گرچه برای تولید کننده سود بیشتری به همراه نمی آورد،اما بهای بیشتر را تضمین می کند.
زرده های تخم مرغ ها نیز از نظر رنگ باهم تفاوت دارند.اما علت این تفاوت بیشتر به رژیم غذایی پرنده مربوط است تا به عوامل ژنتیکی.رنگ زرده تخم مرغ عمدتا به رنگدانه های موجود در خوراک مرغ بر می گردد.اگر در خوراک مرغ مقدار زیادی رنگدانه های گیاهی زرد و نارنجی وجود داشته باشد،رنگدانه ها به زرده منتقل می شوند.مرغ هایی که خیسانده حبوبات،ذرت زرد و یونجه می خورند،زرده تخم مرغ هایشان نیمه زرد،و مرغ هایی که گندم یا جو می خورند،زرده تخم مرغ هایشان کم رنگ تر می شود.رژیمی از غذاهای کاملا بی رنگ،مثل ذره سفید،موجب زرده ای سفید رنگ می شود.چون مردم رنگ زرد زرده تخم مرغ را ترجیح می دهند،مرغ داران نیز فقط به دلیل زیبایی شناختی از دادن غذاهای بی رنگ به مرغ ها خودداری می کنند.
منبع