به سامانه پرسش و پاسخ علمی دنوج خوش آمدید. با ثبت نام در سامانه و طرح پرسش جدید یا پاسخ به سوالات بی پاسخ کار را شروع کنید
سوالات علمی خود را می توانید در نسخه جدید دنوج مطرح نمایید. http://dnoj.ir/questions/

کاربر : مهندس پورنگ

وضعیت کلی مهندس پورنگ

امتیاز: 26,950 امتیاز (رتبه بندی #3)
پرسشها: 0
پاسخها: 396 (44 انتخاب بعنوان برترین)
نظرات: 74
رای در: 49 پرسش, 8 پاسخ
پایان یافته: 56 رای مثبت, 1 رای منفی
دریافتی: 369 رای مثبت, 62 رای منفی
زمان عضویت: 10 سال (since 30 Oct 2013)
نوع: کارشناس دنوج
امتیاز بیشتر: Asking questions
Answering questions
Adding comments
Voting posts down
دسته بندی دوباره هر پرسشی
ویرایش هر پرسشی
ویرایش هر پاسخی
ویرایش هر نظری
ویرایش پست ها
بستن هر سوالی
انتخاب پاسخ برای هر پرسشی
مشاهده آی پی کاربران ناشناس
تایید یا رد کردن هر پستی
مخفی کردن یا نمایش مجدد هر پستی
[profile/permit_close_poll]
نام و نام خانوادگی: پورنگ
محل زندگی: اهواز
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
رشته: مهندسی مکانیک - گرایش طراحی کاربردی
محل تحصیل: Sharif University Of Technology - International Campus of The Kish Island
علاقمندی ها: فیزیک، ریاضی و برنامه نویسی
تارنما (سایت / وبلاگ):
درباره شما: 1- چاپ بیش از 10 مقاله علمي
2- شرکت سه مرتبه در جشنواره جوان خوارزمی
3- دارانده اختراع کشوری
4- شرکت در المپیاد ریاضی استانی- 1383
5- طراحی و ساخت نرم افزار sling calculator
6- طراحی و  ساخت نرم افزار مدیریت خرید و خدمات
7- آشنایی با زبان برنامه نویسی #C
8- تسلط به MS OFFICE

دیوار نوشته های مهندس پورنگ

لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید تا بتوانید روی این دیوار بنویسید.
گر زمین می چرخد پس چرا وقتی با هواپیما مسافرت می کنیم، زمین زیر هواپیمای ما نمی چرخد؟
هواپیما حرکت میکنه، بذار یه شی پرنده ای رو برات مثال بزنم که بتونه در یک نقطه از جو ساکن بمونه. مثلاً فرض کن سوار یک هلیکوپتر شدی و ثابت در یک نقطه از زمین قرار گرفتی. بنظر باید چرخش زمین زیر هلیکوپتر مشخص باشه ولی کاملاً ساکنه. در واقع هلیکوپتر و شما که سوارشید در داخل جو زمین غوطه ورید و چون جو زمین بهمراه زمین میچرخه شما هم بهمراه جو حرکت میکنید و همیشه در همان نقطه ثابت میمونید. یه لحظه فکر کن که اگه اتمسفر زمین بهمراه زمین نمیچرخید چی میشد. خب طوفانی برابر با سرعت گردش وضعی زمین (1674 کیلومتر در ساعت در خط استوا) همه چیز رو در سطح زمین نابود میکرد. :)
18 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
پرواز به سمت شرق سریع تر است یا غرب؟

خانه » فیزیک » پرواز به سمت شرق سریع تر است یا غرب؟
پرواز به سمت شرق سریع تر است یا غرب؟

در فیزیک ۱ اسفند ۱۳۹۲ ۰ 1,358 بازدید
پرواز به سمت شرق سریع تر است یا غرب؟Reviewed by هواپیما on Feb 20Rating: 5.0

هواپیما در حال پرواز

به نظرتان پرواز با هواپیما به سمت شرق زمین سریع تر است یا غرب؟ چه عواملی می توانند بر سرعت هواپیما تاثیر بگذارند؟ جهت چرخش زمین یا باد؟

برای هواپیما ها جهت چرخش زمین تاثیری بر روی سرعت ندارد. اما جریان هایی بادی باعث به وجود آمدن اختلافی بین پرواز به سمت شرق و غرب زمین می شوند.

جو زمین دارای جریانی معروف به نام جت استریم(جریان بادی) است که باعث می شود پرواز به سوی شرق سریع تر از پرواز به سوی غرب باشد.جت استریم ها جریان های هوایی ارتفاع بالایی بین تروپوسفر و استراتوسفر(تروپوپاز-ارتفاع 11 کیلومتری) هستند که با سرعت 160 تا 480 کیلومتر بر ساعت زمین را دور می زنند. هر کدام از نیم کره های زمین دارای یک جریان جت قطبی و یک جت استوایی است، که جهت گردش تمام این جریان ها نیز به سمت شرق می باشد. اگرچه این جریانها تنها چند کیلومتر پهنا دارند و کوتاه ترین مسیر را نیز بر فراز اقیانوس ها نمی پیمایند؛ اما کماکان برای پرواز های تجاری ارزش دارد که حین پرواز از غرب به شرق کره زمین از درون آن ها پرواز کنند. با این حال هنگام پرواز به سوی غرب، هواپیما ها اغلب مسیری مستقیم تر را انتخاب می کنند تا از مواجه با جت استریم اجتناب کنند.
در حقیقت استفاده از مزیت این جریان ها سبب می شود اختلاف پرواز رفت و برگشت بر فراز اقیانوس اطلس به حدود دو ساعت برسد.

فضاپیماها و موشکها نیز در مداری به سوی شرق پرتاب می شوند؛ اگر چه دلیل این کار کاملا متفاوت است. سرعت مداری فضاپیماها نسبت به مرکز زمین سنجیده می شود و با پرتاب فضاپیما به سوی شرق، آنها می توانند سرعت چرخش کره زمین را هم به سرعت مداری خود اضافه کنند.

منابع:XTI-دانستنیها شماره 98
18 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
وان فریدونکناری 4 اختراع خود را در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنتعی کشور به ثبت رساند.
علیزاده رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر فریدونکنار گفت : سید شریف حسینی از اهالی روستای کاردگر محله فریدون کنار موفق شده است دستگاه ماشین دیزلی گازوئیل سوز با قدرت 7 و نیم اسب بخار و با کاربرد بارکشی در امور کشاورزی را در تاریخ 5 آذر 85 به شماره 37510 و دستگاه جوش کنترلی قابل نصب در دستگاه جوش با هسته ثابت که قابلیت کنترل نقطه جوش دستگاه را به لحاظ تعویض بار الکتریسیته دارد در تاریخ 12 اسفند 85 به شماره 39049 اختراع کند.
آقای علیزاده افزود : این مخترع جوان همچنین دستگاه کنترل آبگرمکن ساخته که بر روی آبگرم کن های ایستاده نصب می شود به طوریکه درجه آبگرمکن با دکمه ای به نقطه دلخواه می رسد و بعد از اتمام کار با همین دکمه به حالت عادی خود باز می گردد .
دستگاه پره زیر دریایی هم از دیگر اختراعات حسینی است که با نصب این دستگاه موتور زیر دریایی هنگام حرکت به جلو و عقب خاموش نمی شود و با جک هیدرولیک به حرکت خود ادامه می دهد .
این 2 دستگاه در مرحله ثبت در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی کشور قرار دارد .
منبع: واحد مرکزی خبر
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
ختراع جوان مبتکر سیستانی     مشاهده در قالب پی دی اف        چاپ        فرستادن به ایمیل   

 

جوان مبتكر و مخترع سيستاني موفق به اجراي سه طرح ابتكاري و ثبت آنها در اداره ثبت مالكيت‌هاي صنفي كشور شد كه سيبل هوشمند نظامي يكي از اين اختراعات است.

احمد فدايي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: نخستين طرح اخير بنده با شماره ثبت 61497، لاستيك تيوبلس مشبكي مقاوم در برابر پنچري و تركيدگي است كه نمونه مشابه داخلي و خارجي ندارد.
وي افزود: از ويژگي‌هاي اين لاستيك كه قابليت استفاده در اتومبيل و هواپيما را دارد، وجود حداقل صد بخش مجزا است كه در نتيجه پنچر شدن و تركيدگي كامل آن غير ممكن است.
وي ادامه داد: طرح دوم ابتكاري ثبت شده با شماره 61048، ژنراتور جاذبه‌اي است كه با استفاده از جاذبه زمين انرژي مكانيكي توليد و آن را به انرژي الكتريكي تبديل مي‌كند.
اين جوان مبتكر و مخترع سيستاني گفت: سيبل هوشمند نظامي ديگر طرح ابتكاري است كه مي‌تواند با جايگزيني آن به جاي سيبل‌هاي معمولي موجب كاهش هزينه‌هاي مختلف از جمله شليك گلوله و تمرين افراد شد و هم اكنون با شماره 61024 به ثبت رسيده است.
فدايي اضافه كرد: 8 ميليون و 600 هزار ريال هزينه اجراي اين طرح‌هاي ابتكاري از سوي پژوهش سراي ابوريحان بيروني شهرستان زابل تامين و پرداخت شده است. طراحي ربات فيلم‌بردار و اختراع دستگاه توليد الكتريسيته توسط فشار از ديگر اختراعات اين جوان مبتكر و مخترع سيستاني است.
http://www.sibpress.com/world/-/926.html
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
متحول شدن دنيای ناشنوايان با اختراع جوان يزدی
به گزارش خبرگزاری فارس از يزد، مجيد فرهنگ‌فر مخترع يزدی متولد سال ۱۳۶۸ در يزد، فارغ التحصيل مهندسی نرم افزار کامپيوتر، مخترع نرم افزار تبديل صدا به متن و بالعکس در گوشی‌های موبايل و نرم افزار آموزش مصور زبان اشاره طبيعی ناشنوايان است که قدرت بالايی در لب‌خوانی افراد دارد و بدون اينکه حتی اندکی صدا بشنود،با بهره‌گيری از قدرت لب‌خوانی قادر است تمامی جملاتی که افراد ايراد می‌کنند را تشخيص دهد.

و جالب‌تر اينکه می‌تواند صحبت کند و با افراد ارتباط برقرار کند به گونه‌ای که اگر فردی از معلوليت وی آگاه نباشد، نمی‌تواند متوجه شود که وی معلوليت شنوايی و تکلم دارد.

وی با وجود اين معلوليت‌ها توانسته دو اختراع به ثبت برساند که در مورد نخستين اختراعش به نام نرم افزار تبديل صدا به متن می‌گويد: ايده اوليه اين اختراع سال ۸۴ به ذهنم رسيد و پنج سال روی آن کار کردم.

اين نرم افزار روی گوشی موبايل نصب می‌شود و به صورت آنی هر صدايی را به متن تبديل می‌کند.

اين نرم افزار اين قابليت را دارد که اگر وقت صحبت کمی مکث شود، متن هم به خط بعدی می‌رود.

مزيت اين نرم افزار اين است که به محض تماس با ناشنوايان فعال می‌شود و تمام صداها نازک يا کلفت، آهسته يا بلند برايش يکسان است و اگر فردی با زبان غير فارسی صحبت کند، قادر است تمام آن صحبت‌ها را به صورت تلفظ فارسی دربياورد.
http://www.socialworkeriran.com/find.php?item=1.16.2771.fa
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
RFID چيست ؟

امروزه ضرورت شناسايی خودکار عناصر و جمع آوری داده مرتبط به آنان بدون نياز به دخالت انسان جهت ورود اطلاعات در بسياری از عرصه های صنعتی ، علمی ، خدماتی و اجتماعی احساس می شود . در پاسخ به اين نياز تاکنون فناوری های متعددی طراحی و پياده سازی شده است .
به مجموعه ای از  فناوری ها که از آنان برای شناسايی اشياء ، انسان و حیوانات توسط ماشين استفاده می گردد ، شناسايی خودکار و يا به اختصار Auto ID  گفته می شود .  هدف اکثر سيستم های شناسايی خودکار ، افزایش کارآيی ، کاهش خطاء ورود اطلاعات  و آزاد سازی زمان کارکنان برای انجام کارهای مهمتر نظیر سرویس دهی بهتر به مشتریان است .
تاکنون فناوری های مختلفی به منظور شناسايی خودکار طراحی و پياده سازی شده است  .  کدهای ميله ای ، کارت های هوشمند ، تشخیص صدا ، برخی فناوری های بيومتريک ، OCR ( برگرفته شده از optical character recognition  ) و RFID ( برگرفته شده از radio frequency identification  ) نمونه هايی در اين زمينه می باشند .
در ادامه با فناوری RFID بيشتر آشنا خواهیم شد .

آشنايی اولیه با فناوری RFID
اجازه دهيد برای آشنايی بيشتر با فناوری RFID چندین تعريف از آن را با یکدیگر مرور نمائيم :

    RFID با استفاده از ارتباطات مبتنی بر فرکانس های راديويی امکان شناسايی خودکار ، رديابی و مديریت اشياء ، انسان و حيوانات را فراهم می نماید . عملکرد RFID وابسته به دو دستگاه تگ و  کدخوان است که جهت برقراری ارتباط بين يکديگر از امواج راديويی استفاده می نمایند .
     

    به مجموعه ای از فناوری ها که در آنان برای شناسايی خودکار افراد و اشياء از امواج راديويی استفاده می گردد ، RFID گفته می شود .  از روش های مختلفی برای شناسايی افراد و اشياء استفاده می شود. ذخيره شماره سريال منتسب به يک فرد و يا شی درون یک ريزتراشه که به آن یک آنتن متصل شده است ، يکی از متداولترین روش های شناسايی خودکار است .
    به تلفيق تراشه و آنتن ، تگ RFID و يا  فرستنده خودکار  RFID گفته می شود . تراشه به کمک آنتن تعبيه شده ، اطلاعات لازم جهت شناسايی آيتم مورد نظر را برای يک کدخوان ارسال می نماید . کدخوان امواج راديويی برگردانده شده از تگ RFID را به اطلاعات ديجيتال تبدیل می نماید تا در ادامه ، امکان ارسال داده برای کامپيوتر و پردازش آن فراهم گردد.
     

      RFID يک پلت فرم مهم جهت شناسايی اشياء ، جمع آوری داده و مديريت اشياء را ارائه می نماید . پلت فرم فوق مشتمل بر مجموعه ای از فناوری های حامل داده و محصولاتی است که به مبادله داده بین حامل و يک سيستم مديريت اطلاعات از طریق یک لینک فرکانس راديويی کمک می نماید .  تگ های RFID با استفاده از يک فرکانس و بر اساس نياز سيستم ( محدوده خواندن و محيط ) ، پياده سازی می گردند . تگ ها به صورت فعال ( به همراه يک باطری ) و یا غيرفعال ( بدون باطری ) پياده سازی می شوند  . تگ های غيرفعال، توان لازم جهت انجام عمليات را از ميدان توليد شده توسط کدخوان می گيرند .
    کدخوان RFID ، معمولا" به یک کامپيوتر متصل می شود و دارای نقشی مشابه با یک اسکنر کد میله ای است . مسئوليت برقراری ارتباط لازم بين سيستم اطلاعاتی و تگ های RFID برعهده کدخوان RFID است.

شکل 1 ، یک نمونه تگ RFID را نشان می دهد .



شکل 1 : یک نمونه تگ RFID

شکل 2 ، یک نمونه کدخوان RFID  بی سیم با برد 80 متر را نشان می دهد .

شکل 2 : یک نمونه کدخوان RFID بی سیم

RFID چگونه کار می کند ؟
تگ و يا دستگاه فرستنده خودکار ، شامل يک مدار الکترونيکی است که که به شی مورد نظری که لازم است دارای یک کد شناسايی باشد ، متصل می گردد . زمانی که تگ نزدیک و یا در محدوده کدخوان قرار می گيرد ، میدان مغناطيسی تولید شده توسط کد خوان باعث فعال شدن تگ می گردد  .
در ادامه ، تگ بطور پيوسته اقدام به ارسال داده از طریق پالس های راديويی می نماید .  در نهايت داده توسط کدخوان دريافت و توسط نرم افزارهای مربوطه  نظیر برنامه های ERP  ( برگرفته شده از  Enterprise Resource Planning   ) و SCMS ( برگرفته شده از Supply Chain Management systems  ) پردازش می گردد .
شکل  3 نحوه انجام فرآیند فوق را نشان می دهد .



شکل  3 : نحوه کار RFID

آیا RFID بهتر از کد ميله ای است ؟
RFID و کدميله ای دو فناوری مختلف با کاربردهای متفاوت می باشند . علی رغم این که ممکن است وظايف این دو فناوری در برخی حوزه ها نقاط مشترکی داشته باشد ، وجود برخی تفاوت ها نیز به اثبات رسیده است :

     نوع فناوری استفاده شده جهت خواندن کدها : يکی از مهمترین تفاوت های کد میله ای و RFID ، تبعيت کدهای ميله ای از  فناوری موسوم به " خط دید " است . این بدان معنی است که یک دستگاه اسکنر لازم است کد ميله ای را ببيند تا بتواند آن را بخواند . بنابراین لازم است برای خواندن یک کد ميله ای ، کد مورد نظر در ديد اسکنر قرار بگيرد .
     در مقابل ، شناسايی مبتنی بر  فرکانس راديويی به "خط ديد "  نیاز ندارد. تا زمانی که تگ های RFID  در محدوده قابل قبول کد خوان باشند ، امکان خواندن آنان وجود خواهد داشت .
     

    عدم امکان پويش کدشناسايی در صورت بروز مشکل برای برچسب حاوی کد ميله ای : در صورتی که برچسب حاوی کد میله ای خراب ، کثيف و يا پاره گردد ، امکان پويش کد ميله ای وجود نخواهد داشت . این وضعيت در رابطه با تگ های RFID صدق نخواهد کرد.
     

    فقدان اطلاعات تکميلی  : کدهای ميله ای استاندارد صرفا"  قادر به شناسايی محصول و توليد کننده آن می باشند و منحصربفرد بودن کالا را تضمین نمی نمایند . به عنوان نمونه کد ميله ای که بر روی یک ظرف شیر وجود دارد همانند سایر کدهای موجود بر روی سایر محصولات مشابه همان توليدکننده  است . این کار ، شناسايی محصولی را که تاریخ مصرف آن به اتمام رسيده است را غيرممکن می سازد .
     

    ماهيت خواندن کدها : امکان خواندن تعداد بسيار زيادی از تگ های RFID در یک زمان و بطور اتوماتیک وجود دارد . این در حالی است  که کدهای ميله ای می بايست بطور دستی و يکی پس از ديگری پويش گردند .
     

    استفاده آسان و قابليت اعتماد : در سيستم های مبتنی بر فناوری RFID ، امکان خواندن تگ ها از مسافت بيشتری وجود دارد .همچنين درصد بروز خطاء در زمان خواندن کد کمتر از کدهای ميله ای است .
     

آيا  فناوری RFID  يک فناوری جديد است ؟
RFID يک فناوری تائيد شده از سال 1970 تا کنون است و به دليل قيمت بالای آن تاکنون در برنامه های تجاری اندکی مورد استفاده قرار گرفته شده است . در صورتی که بتوان تگ ها را با قيمت مناسب تری تولید کرد ، استفاده از فناوری RFID می تواند بسیاری از مسائل مرتبط با کدهای ميله ای را برطرف نماید . با توجه به این که امواج راديويی قادر به حرکت در بین اکثر مواد غیرفلزی می باشند ، امکان استفاده از فناوری RFID در حوزه های گسترده تری  وجود دارد .

مزایای بکارگیری RFID
هم کدخوان ها و هم تگ ها می توانند دارای اندازه و شکل مختلفی باشند . با توجه به اندازه کوچک تگ ها و آزادی عمل جهت حرکت آنان ، سازمان ها و موسساتی که علاقه مند به استفاده از این فناوری می باشند از انعطاف بالائی در این رابطه برخوردار خواهند بود .
برخی از مزایای بکارگیری فناوری RFID عبارتند از :

    تگ ها می توانند مخفی باشند و یا در اکثر مواد جاسازی شوند .

    با توجه به این که تگ ها در ابعاد و اشکال مختلف ارائه می شوند ، کاربران می توانند با توجه به نیاز خود یکی از آنان را انتخاب نمایند.

    جهت خواند کد لازم نيست که تگ در معرض ديد مستقیم کدخوان قرار بگیرد .

    با توجه به ماهيت تگ ها ( عدم نیاز به  تماس مستقیم ) ، استهلاک و فرسودگی وجود نخواهد داشت .

    امکان دستکاری کدهای سریال ذخيره شده در تگ ها وجود نخواهد داشت .

برخی از کاربردهای RFID
از فناوری RFID در بسیاری از ساختمان های اداری و به منظور کنترل تردد کارکنان در بخش های مجاز و غیرمجاز استفاده می گردد . تعداد زیادی از فروشندگان کالا به منظور مراقبت الکترونيکی از محصولات خود در مقابل سرقت از این فناوری استفاده می نمایند . برخی نهادی دولتی نیز برای نظارت و کنترل متخلفین از فناوری فوق استفاده می نمایند .
برخی  ديگر از کاربردهای فناوری RFID عبارتند از :

    کنترل موجودی

    کنترل دستيابی

    تحليل آزمايشگاهی

    کنترل تعداد دور . به عنوان نمونه ، ثبت اتوماتیک تعداد دفعاتی که يک دونده می بايست طی نماید

    ثب زمان و مکان تردد .  به عنوان نمونه ، ثبت اتوماتيک زمان و مکان گشت زنی برای برخی مشاغل خاص

    شناسايی خودرو

    امنيت ساختمان ها

    رديابی دارايی ها

    کنترل ترافيک ، رديابی رانندگان متخلف و ثبت اتوماتیک نخلفات

    سيستم  های حمل و نقل

    و موارد متعدد ديگر


در پايان بد نيست به اين نکته نیز اشاره نمائيم که يکی از چالش های مهم توليد کنندگان RFID و کاربران ، فقدان استانداردهای لازم در این صنعت است . به عنوان نمونه سيستم های RFID استفاده شده در صنايع خرده فروشی دارای تفاوت اساسی با سيستم هايی می باشند که از آنان به منظور کنترل دستيابی استفاده می گردد .
http://www.srco.ir/Articles/TipsView.asp?ID=574
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
Plcچیست ؟

 


PLC        مخفProgramable logic contorerl به  معنی برنامه کنترل منطقی می باشد که برنامه نوشته شده توسط کامپیوتر  را از کامپیوتر به کنتاکتور ها یا رله ها توسط مدار رابط یا اینتر  فیس انتقال میدهد و طبق برنامه ذکر شده  دستگاه ها را راه اندازی و کنترل می نمایید.
     امروزه استفاده از PLC در صنایع و کارخانه ها رو به افزایش است و بایستی  برقکاران صنعتی طرز استفاده از آن را بدانند.
PLC هایی  مورد آموزش  مربوط به شرکت  زیمنس می باشند.
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
از سنسورهای گوشی موبایل بیشتر بدانید
در این مطلب به آشنایی با مهمترین سنسورهای بکار رفته در تلفن همراه و انواع حسگر در موبایل و کاربرد هریک از این سنسورها در موبایل و تلفن همراه می پردازیم

بیشترین استفاده از سنسور‌ها در گوشی‌هاست و یکی از گوشی هایی که بیشترین استفاده را از سنسورها کرده، گوشی گلکسی اس4 سامسونگ است.در زیر سنسورهایی که امروزه در موبایل‌ها استفاده می‌شوند را جداگانه بررسی می‌کنیم.

این روزها سنسورها یا حسگرها نقش بزرگی در زندگی ما دارند. یکی از مهمترین آنها میکروفون است که از اولین سنسور‌های اختراع شده بود. میکروفون‌ها می‌توانند صدا یا لرزش مولکول‌های هوا را حس کند و آن را به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل کند.

 

اشعه مادون قرمز (Infrared)

اینفرارد یا اشعه مادون قرمز از قدیمی‌ترین سنسور‌هاست که در وسایل الکترونیکی استفاده شد. یکی از مهمترین آنها کنترل‌ از دور وسایل (تلویزیون، ویدیو،…) است. در موبایل های اولیه از این سنسور برای انتقال اطلاعات استفاده‌ می‌شد. اما به دلیل سرعت پایین (14KBps)، موقعیت قرار‌گیری (دو سنسور مقابل هم) و آمدن بلوتوث کم‌کم از رده خارج شد.

با پیشرفت موبایل‌ها و سیستم عامل‌های قدرتمند، دوباره به موبایل ها از جمله گلکسی اس4 بازگشت. با وجود سیستم عامل اندروید، توانایی برنامه‌نویسان بالاتر رفت و اپلیکیشن کنترل از راه دور برای موبایل ها ساخته شد. نرم‌افزار WatchON یکی از آنهاست که به طور پیش‌فرض توسط سامسونگ بر روی گلکسی اس 4 نصب شده و با آن می توانید وسایل الکترونیکی خانه‌تان (تلویزیون، دی‌وی‌دی پلیر،…) را کنترل کنید.

 

شتاب‌سنج (Accelerometer)

این سنسور نیز جز اولین سنسور‌هایی بود که در موبایل ها استفاده شد. این حسگر می‌تواند شتاب خطی موبایل را هنگام جا‌به‌جایی در فضای سه بعدی اندازه‌گیری کند. استفاده‌ای که از این سنسور می‌شود و گلکسی اس4 نیز از آن بهره می‌برد ویژگی Turn-to-Mute می باشد. به گونه‌ای که وقتی تماسی به موبایل گرفته می‌شود، با چرخاندن دستگاه به سمت پایین، صدای زنگ موبایل برای آن تماس خاموش (Silent) می‌شود. یا هنگامی که آهنگی پخش می‌شود، با چرخاندن موبایل به سمت پایین، آهنگ در حال پخش متوقف می‌شود.

و هنگامی که زنگ هشدار به صدا در می‌آید، می‌توانید آن را متوقف کنید. نرم افزار‌های مختلف دیگری هستند که از این حسگر استفاده می‌کنند. برای مثال می‌توانند شتاب جاذبه محلی را که شما هستید نشان می‌دهد و سرعت موبایلتان را در جهات مختلف نشان می‌دهد. از دیگر استفاده های آن می‌توان به کنترل آهنگهای در حال پخش از موبایل است. با حرکت سریع موبایل به چپ یا راست، آهنگ بعدی یا قبلی پخش می‌شود.

 

فشارسنج (Barometer)

این سنسور فشار اتمسفر محلی را که شما قرار دارید نشان می‌دهد. نرم‌افزار S Health سامسونگ از این سنسور بیشترین بهره را می‌برد، به طوری که با استفاده از اندازه فشار اطراف موبایل، ارتفاع از سطح دریا را بدست می‌آورد و میزان دقیقی از کالری سوزانده شده هنگام دویدن، راه رفتن و انجام هرگونه ورزشی را در ارتفاع‌های متفاوت (کوه، تپه،…) را محاسبه می‌کند.

 

ژیروسکوپ (Gyroscope)

همانطور که گفته شد، شتاب سنج می‌تواند جا‌به‌جایی خطی موبایل را اندازه بگیرد. ژیروسکوپ ویژگی دیگری اضافه می‌کند و آن، اندازه‌گیری جا‌به‌جایی زاویه‌ای می‌باشد. شتاب‌سنج و ژیروسکوپ نقش مهمی در بازی‌های موبایل مثل بازی‌های رانندگی دارند و دیگر استفاده از انگشت را برای لمس کردن صفحه موبایل از بین می‌برد. همینطور وقتی که موقعیت افقی و عمودی موبایل را تغییر می‌دهید، این حسگر عمل می‌کند.

 

Air Browse

با حرکت دست به راست یا چپ، می‌توانید به دیدن عکس‌ها، صفحات اینترنت، عوض‌کردن آهنگ‌ها و جستجو در یادداشت‌هایتان بپردازید.

 

 

 

 

قطب نما (Geomagnetic)

این سنسور بر پایه مغناطیس سنج طراحی شده و بر اساس میدان مغناطیسی زمین، قطب ها را نشان می‌دهد. همچنین برخی از نرم‌افزارها با استفاده از این سنسور، میدان مغناطیسی که فلزات اطراف موبایل ایجاد می‌کنند را نشان می‌دهند.

 

Air Call-Accept

وقتی تماسی با شما انجام می‌گیرد، می‌توانید با حرکت دستتان مقابل موبایل تلفنتان را جواب بدهید. با این تفاوت که صدای طرف مقابل مستقیماً از بلندگو پخش می‌شود.

 

 

حسگر نور RGB Light Sensor

این سنسور با دریافت و اندازه‌گیری نورهای قرمز، سبز، آبی و سفید محیط، رنگ‌های صفحه نمایش موبایل را تنظیم می‌کند. این تنظیم در سامسونگ گلکسی اس4 از طریق Samsung Adapt Display کنترل می‌شود.

 

سنسور حرکتی (Gesture Sensor)

این سنسور نیز از اشعه مادون قرمز استفاده می کند و توانایی شناسایی جا‌به‌جایی دستان شما یا هر شی دیگری را در مقابل موبایل دارد. از این ویژگی در گلکسی اس4  استفاده‌های گوناگونی شده‌است که در زیر به آن می‌پردازیم:

 

Quick Glance

هنگامی که موبایل بر روی سطحی قرار دارد و صفحه آن خاموش است، با حرکت دست مقابل این سنسور، صفحه‌ای ظاهر می‌شود که ساعت، تاریخ، میزان باتری، تعداد پیامک‌های خوانده نشده، تعداد تماس‌های از دست رفته و هرگونه اطلاع‌رسانی (Notification) را به شما نشان می‌دهد

 

.

 

Air Jump

این ویژگی شما را قادر می سازد تا بدون تماس با موبایل و با حرکت دست از بالا به پایین و بلعکس، صفحات ایمیل یا اینترنت را به بالا و پایین ببرید.

 

 

 

 

Proximity Sensor

هنگامی که شیئی‌ در نزدیکی این سنسور قرار بگیرد، این حسگر فعال می‌شود. وقتی در حال صحبت با تلفن هستید، این سنسور نزدیکی صورت شما را با گوشی حس می‌کند و برای صرفه‌جویی در مصرف باتری، صفحه موبایل را خاموش می‌کند. این حسگر نیز از اشعه مادون قرمز (Infrared) استفاده می‌کند.

 

دماسنج و رطوبت‌سنج (Temperature/Humidity Sensor)

سامسونگ برای اولین بار از دماسنج و رطوبت سنج داخلی در گلکسی اس4 استفاده کرد. قبل از گلکسی اس4، دو موبایل در سال‌های 2009 و 2010 از این نوع سنسور‌ها استفاده کردند. اما عرضه جهانی نداشتند، برای برنامه‌نویسان در دسترس نبود و به همین دلیل کارایی نداشتند. اما ورود این سنسور به گوشی با سیستم عامل اندروید، قدم بزرگی بود. در قسمت Comfort Level نرم‌افزار S Health سامسونگ، به شما دما و رطوبت محیط اطرافتان را نشان می‌دهد و شما را از مناسب بودن و نبودن محیط آگاه می‌سازد. نرم‌افزار‌های دیگری توسط توسعه‌دهندگان ساخته شده که از این سنسور استفاده می‌کنند.

منبع : برسام
17 Feb 2015 توسط مهندس پورنگ
Free eBooks Download Sites List
Free eBooks Download Sites List
Gutenberg
Free-eBooks
Free Book Spot
Get Free Ebooks
Free Computer Books
Free Tech Books
Digi Libraries
My Free-ebooks
oBooko
eBookee
Book Yards
RetroRead
Munseys
WOWIO
Freee Books Daily
The Kindle Daily Deal
Free Booksy
eReader News Today
Digital Book Today
Books on the Knob
Addicted to eBooks
Bargain eBook Hunter
نوشته شده توسط محسن پورنگ
20 Apr 2014 توسط مهندس پورنگ
روش های بدست آوردن اطلاعات در اینترنت و مطلب نویسی    
با درود بر کاربران؛ لطفا پیش از مطرح کردن پرسش ها، خود به جستجو ی پاسخ ها بپردازید چراکه زیبنده یه تحصیل کرده نیست که با ساده ترین فناوری های دنیا پیرامون خود آشنا نباشد. به من توجه کنید در اینجا روش هایی برای کسب اطلاعات و تحقیق آورده شده است:
1- کتاب
2- مجلات و روزنامه ها و خبر نامه های اینترنتی
3- اینرنت: 1-3) کتاب های فشرده 2-3) کتاب های صوتی 3-3) فایل های ورد و پاورپوینت 4-3) تصاویر و ویدیو ها
4- پرس و جو: پرس و جو مستقیم از صاحب فن و اندیشه
5- نگاه و نظاره: ببینید و فکر کنید سپس بنویسید و ویرایش کنید
6- نمایشگاه و همایشگاه
7- سایت های پرسش و پاسخ
منابع معتبر چیست؟
1- منبع خبری وجاهت علمی داشته باشد یعنی پیام در حد گوینده پیام باشد
2- منبع خبری وجاهت قانونی داشته باشد یعنی پیام در تخصص گوینده باشد
3- منبع خبری وجاهت اخلاقی داشته باشد یعنی پیام جوانب اخلاقی را هدف قرار ندهد
4- منبع باید توسط دستکم دو مرجع تایید شده باشد در غیر اینصورت مرجع ذکر شده حداقل دو شرط نخست بالا را داشته باشد. منبع خبری ممکن است وجاهت قانونی داشته باشد ولی وجاهت علمی نداشته باشد بنابراین مقاله فاقد ارزشی علمی است و مصداق جعلیات و ضد منطق است.
5- منابع معتبر در برخی کشور ها نخست کتاب و بعد مجله و سایر اند و در برخی دگر مجله و سپس کتاب
6- مطالب باید دارای منطق علمی استاندارد داشته باشد نویسنده نمی تواند هر منطقی داشته باشد ولی می تواند هر فلسفه ای داشته باشد بنابراین فلسفه متغیر و منطق ثابت است. نقض این مسئله مصداق ضد منطق است

روش های دیگر جستجو در اینترنت
سایت های مانند http://www.scientific.net/
http://link.springer.com/
و گوگل دارای مقالات و کتبی هستند هرچند بخشی از انها قابل مشاهده است
در داخل های سایت های تبیان، رشد و هوپا و روزنامه معتبر اند
نوشته شده توسط مهندس محسن پورنگ
20 Apr 2014 توسط مهندس پورنگ
...